Kako dvigneš oceno in si prislužiš spoštovanje


Kako dvigneš oceno in si prislužiš spoštovanje

[čas branja: 3,5 min]

V današnjem hitro spreminjajočem se okolju in k tempu usmerjenem izobraževalnem sistemu, se vse pogosteje srečujemo z izzivi, ki vplivajo na temeljne odnose v učnem procesu. Kako lahko zagotovimo, da bodo naši otroci pridobili znanje v okolju, ki spodbuja spoštovanje in razumevanje?

V nedavni anketi (vir: Lokalec.si), je od 3467 anketirancev, kar 78 % izrazilo mnenje, da šolarji ne spoštujejo svojih učiteljev. Ta skrb vzbujajoč podatek odpira vprašanja o vzrokih za to stanje in možnih rešitvah.

Spoštovanje v učilnici se začne s pravilnim pristopom. Eden od pomembnih vzrokov za pomanjkanje spoštovanja bi lahko bila slaba individualizacija v učnem procesu. V razredih z velikim številom učencev učitelj težko zagotovi prilagojen pristop, s katerim so upoštevane individualne potrebe in učni stili posameznega učenca. Kadar učenci ne čutijo, da so njihove specifične potrebe upoštevane in učnih vsebin ne doživljajo kot relevantnih, lahko to privede do občutka odtujenosti in posledičnega zmanjšanja spoštovanja do učiteljev. Učitelji zaradi pomanjkanja virov in slabega plačila svojim učencem ne ponudijo dovolj poglobljene in inovativne razlage, ki bi pri učencih pritegnila pozornost, povečala njihovo zanimanje za snov, dvignila kakovost izobraževanja in morda vplivala tudi na izboljšanje odnosa med učitelji in učenci.

V takšnih okoliščinah so ena izmed možnih rešitev za učence inštrukcije, pri katerih dobijo tisto, kar v šoli pogrešajo. Inštrukcije ponujajo možen personaliziran pristop, pri katerem so upoštevane individualne potrebe in učni stil vsakega posameznika. Tak način učenja jim omogoča, da gradivo doživljajo kot zanimivo in relevantno, kar povečuje njihovo vključenost in motivacijo ter jim pomaga razvijati globlje razumevanje in trajno zanimanje za učni predmet. S tem pristopom se ne povečuje le razumevanje učencev, ampak se tudi krepi njihovo spoštovanje do učiteljev. Ko učenci začutijo, da se njihovim individualnim potrebam posveča posebna pozornost, začnejo bolj ceniti trud in znanje svojih učiteljev.

Personaliziran načrt učenja - maksimalni izkoristek uspeha v šoli

Pri eTutee si prizadevamo povečevati zaupanje in spoštovanje do učiteljev s posebno prilagojenim in ciljno usmerjenim učnim načrtom na vseh nivojih šolanja. Pri naših inštruktorjih, ki imajo povprečno 4-5 let izkušenj s poučevanjem, vsak učenec postane središče njihove pozornosti. S svojim pristopom se trudimo, da učenje postane več kot le učna ura. Z učencem namreč gradimo na pristnem odnosu, z vzpostavitvijo katerega je delo lažje, obojestransko spoštovanje pa večje. Učenje tako postane »potovanje«, kjer vsak korak odraža individualnost in edinstvenost posameznika. Predvsem zaradi tega smo prepričani, da lahko z našim delom svojemu otroku omogočite izjemno in kakovostno izobraževalno izkušnjo, s katero bo poglobil svoje razumevanje snovi in pridobil obilico novega znanja.

Iz tega razloga smo pri eTutee pred kratkim uvedli nov način dela, ki je nekaj novega v svetu inštrukcij. Gre za uvedbo naročniških paketov za obdobja 3, 6 ali 12 mesecev, kjer lahko prihranite poleg časa tudi veliko denarja. S takšnim načinom smo prepričani, da lahko učencem zagotavljamo kontinuirano učenje, ki pomaga pri vzpostavitvi rutine, razvoju trajnostnih učnih navad in posledičnem izboljšanju učnih uspehov. Hkrati pa našim inštruktorjem omogočimo, da se z učencem bolje povežejo in mu zagotovijo kakovostnejšo izkušnjo.

Prilagodljivost ponudbe

Pakete lahko popolnoma prilagodite vašim potrebam in željam. Izbirate lahko med naročninami, ki vključujejo 1 ali 2 šolski uri na teden, za vse nivoje, od osnovne šole do fakultete. Naročniške pakete pa je možno uporabiti za naslednje predmete:

  • matematika;
  • fizika;
  • kemija;
  • slovenščina;
  • osnove elektrotehnike.


Paket 3 mesece - ponuja tedenske ure individualni inštrukcij, ki omogočajo inštruktorjem, da spoznajo učenca, se z njim povežejo in mu pomagajo pri dvigu šolskih ocen.

Paket 6 mesecev - je optimalna izbira. Zagotavlja večji prihranek in učence spodbuja, da se izognejo kampanjskemu učenju. V takšnem obdobju se inštruktor z učencem poveže že do te mere, da točno ve, kakšen je najučinkovitejši pristop za doseganje izjemnih rezultatov.

Paket 12 mesecev - je najcelovitejši program, s katerim si zagotovite največji prihranek. Inštruktor v tem obdobju učencu postane mentor, ki mu pomaga in ga motivira.

Z našimi naročniškimi paketi boste tako sebi ali svojemu otroku zagotovili učno okolje, v katerem se spoštovanje in znanje medsebojno prepletata. Več o podrobnostih sklenitve in pogojih kliknite na naslednjo povezavo.