Prihodnost izobraževanja na daljavo


Prihodnost izobraževanja na daljavo

Inštruktor in inštruiranec pri izobraževanju na daljavo lažje uskladita svoje urnike, izobraževanje poteka v domačem, varnem in stimulativnem okolju, najpomembneje pa je, da je inštruktor na voljo kjerkoli in kadarkoli.


Zametki izobraževanja na daljavo so se pojavljali že mnogo pred pandemijo virusa SARS-CoV-2, a so bili deležni mnogih kritik. Tisti, ki so uvideli njihove prednosti jih uporabljajo sebi (in učencem) v prid. Zagovorniki izobraževanja na daljavo, na očitke, da se izgubi osebni stik in socializacija, odgovarjajo, da je tudi ta izziv premostljiv, saj inštruktor in učenec pri izobraževanju na daljavo lažje uskladita svoje urnike. Izobraževanje poteka v domačem, varnem in stimulativnem okolju, najpomembneje pa je, da je inštruktor na voljo kjerkoli in kadarkoli, kar je v določenih aspektih lahko pomembnejše od stika v živo.

Predvsem pa se pozna tovrsten način inštruiranja na prihranku stroškov starša in njegovega časa. Takšen način nam omogoča, da ponujamo najrazličnejše predmete in tečaje, ki jih tržimo po dostopnejših cenah od tradicionalnega inštruiranja v živo. Uporabnik naših storitev si zlahka prilagodi izobraževalno izkušnjo s pomočjo različnih kriterijev kot so stopnja izobrazbe, spol, materni jezik, strokovna usposobljenost, dostopnost in odzivnost inštruktorja/ke.

<<< nazaj