5 usodnih napak pri izbiri prilagojenega inštruktorja


5 usodnih napak pri izbiri prilagojenega inštruktorja

Kako prepoznati kakovostnega inštruktorja.
Po ceni? Referencah? Stopnji izobrazbe? Letih izkušenj?

Se sprašujete zakaj kljub inštrukcijam testa ali izpita ne opravite v prvem poskusu?

Razlogov je več:

  1. Nizka cena – Še vedno praviloma velja pregovor “malo denarja, malo glasbe”. Torej ne iščite inštruktorja, ki ima najnižjo ceno, saj znate po večini naleteti na nekvalitetnega. Le 15 % možnosti je, da se vam za nizko ceno posreči dobiti, kakovostnega inštruktorja.

  2. Inštrukcije v živo – marsikdo se še vedno oklepa inštrukcij “v živo”, instrukcije, kjer se srečata inštruktor in inštruiranec fizično. Dandanes je doba digitalizacije, zato so dobri inštruktorji zelo zasedeni in le ti se nimajo časa voziti od enega do drugega inštruiranca oz. se ukvarjati z izgubo časa med zamenjavo enega in drugega pri njem na lokaciji. Iz tega razloga so kakovostni inštruktorji dosegljivi za svoje storitve dajanja inštrukcij online.

  3. Najem inštruktorja za 1-2h za “poskus” - V kolikor želite maksimalni učinek in dober rezultat od srečanj z inštruktorjem, ga najemite za min 10 h. Pri takem številu ur se komaj lahko privadite na sistem dela inštruktorja, ki vas bo popeljal do želenega rezultata.

  4. Nepreverba priporočil za nivo, na katerem je inštruktor najuspešnejši. Inštruktor zna biti dober in uspešen na srednješolskem nivoju, vi pa ga potrebujete na primer za fakulteto. Ker ima le ta označeno, da tudi uči fakultetni nivo, ga izberete. Napaka! Preden se odločite, preverite njegove referenčne ocene za nivo, ki ga iščete. Morda ne bo eksplicitno pisala ref. ocena za nivo, vendar se da iz ocen samih razbrati, kdo jih je napisal in kaj se je poučevalo.

  5. Stopnja izobrazbe inštruktorja – Naj vas pri izboru kakovostnega inštruktorja ne zavede njegova visoka izobrazba in naslovi. Preglejte raje njegove referenčne ocene ter njihovo količino, ter iz njegovega opisa poskušajte razbrati, ali se zna vživeti v drugo osebo. Marsikdo, ki nima ustrezne izobrazbe, zna bolj preprosto podajati snov kot nekdo, ki ima doktorat. Ni to pravilo, pa vendar se velikokrat izkaže.

DODATNO – POSEBNE POTREBE

Če vaš otrok potrebuje pomoč, ker je otrok s posebnimi potrebami, bodite pozorni pri izbiri inštruktorja tudi na to. Veliko inštruktorjev ima danes že vrsto izkušenj s takšnim prilagojenim načinom dela. Zatorej inštruktorja vselej povprašajte, ali ima te izkušnje.


Če iščete prilagojenega in kakovostnega inštruktorja za
svojega otroka ali zase, pokličite na 064 20 90 60.